Ute-njutning i november

Att börja en arbetsvecka med VAB är inte precis valet vi gör framför andra. Men när vi ändå står där är det svårt att värja sig och efter regn sägs det komma solsken. Och solsken blev det.

Jag tror tusan nog att hösten är den bästa årstiden, alla färgerna, den friska luften och den ofta lågt stående solen. När den väl visar sig – och idag var en sådan dag.

Så varför inte fånga stunden?

På landsbygden pratas det ofta om vad mycket man kan göra inom 10 till 30 minuter efter jobbet. Faktum är att det inte är särskilt svårt att få till spontan ute-njutning i stan heller. Det gäller bara att veta var man ska bege sig.

Därför bestämde vi oss efter lunch för att packa en enklare massäck bestående av nybakade pepparkakor, kaffe och varm choklad – och bege oss till Hellasgården.

Nu när Pandemin klingat av kunde vi strosa runt så gott som själva, även om sporadiska kallbadare skymtades borta vid sjöcaféet.

Efter lite stoj, klagomål över promenaden och iakttagelse av en bävers framfart kunde vi hitta en bra sten som lät oss fånga de sista strålarna. Samtidigt som vi njöt av våra alldeles för dåligt gräddade pepparkakor.

Och kanske är det i stunder som den här som det är förbaskat fint att få VABBA en måndag, i november. Trots högt arbetstryck och deadlines. Trots nervositet för den allsvenska guldstrid som snart skall lösas upp.

Tack för att du ville läsa.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *